Tankkaamassa

Moi! Mun nimi on Riku. Olen Tankille-palvelun perustaja ja kehittäjä. Idea palvelun kehittämiseen lähti omista tarpeistani. Kyllästyin tien päällä siihen, että juuri kun olin tankannut autoni ja jatkanut matkaani, niin seuraavaksi vastaan tuleva asema myi polttoainetta huomattavasti edullisemmin. Intohimoisena ohjelmistokehittäjänä päätin luoda ongelmaan ratkaisuksi Tankille-palvelun.

Päätin kehittää mobiilisovellukset mahdollisimman helppokäyttöisiksi. Uusien hintojen ilmoittaminen käy kädenkäänteessä vaikka samalla kun tankkaa. Hinnat päivittyvät palveluun reaaliajassa. Nyt hintojen vertaileminen sujuu nopeasti ja vaivattomasti sovellusten avulla.Tankille on nykyaikainen bensiinin ja dieselin hintaseurantapalvelu. Palvelua käytetään älypuhelimella ja sen avulla löytää kaikki Suomen huolto­- ja automaattiasemat. Palvelu hyödyntää puhelimen sijaintitietoa ja näyttää lähistön halvimmat polttoaineet suoraan tien päällä.

Palvelun toiminta perustuu siihen, että käyttäjät ovat aktiivisia ja ilmoittavat hintoja palveluun. Vastineeksi he saavat käyttöönsä muiden ilmoittamat hinnat ja pystyvät näin löytämään sopivimmat huoltoasemat ja automaatit. Tankille tarjoaa ilmaiset mobiilisovellukset sekä Android että iPhone laitteisiin. Paikkatiedon ja sovellusten avulla käyttäjät pystyvät hyödyntämään hintatiedot tehokkaasti ja ilmoittamaan hintoja reaaliajassa.

Nykyään kuluttajat ovat hintatietoisia ja kiinnostuneita autojensa kulutuksesta. Autoilua on mahdotonta vähentää tietyn rajan alle työssäkäynnin ja elämisen mielekkyyden takia. Säästöä voi kuitenkin hakea polttoainekustannuksista. Tankille arvioi, että keskimäärin kuluttaja voi säästää palvelun avulla noin 100 € vuodessa. Säästön määrä riippuu ajokilometreistä ja oman auton kulutuksesta. Osalla autoilijoista säästö voi olla vähemmän ja osalla reilusti enemmän.

Polttoainekuluissa säästämisen lisäksi sovelluksella näkee huoltoasemien paikat ja tyypit. Esimerkiksi lomareissulla on kätevää tarkistaa, missä seuraava kahvitauko kannattaa pitää.Vuoden 2022 alusta lähtien Tankille-palvelun ylläpito ja jatkokehitys on siirtynyt Energy Brokers Finland Oy:n vastuulle. Palvelu on siirtynyt hyviin käsiin ja toivon, että siitä on jatkossa hyötyä entistäkin suuremmalle käyttäjäkunnalle!

Liity mukaan!

Lataa ilmainen sovellus älypuhelimeesi ja liity sinäkin mukaan kasvavaan joukkoomme. Meitä on jo yli 345 000!