Autoilublogi

Vinkkejä ja tietoutta autoilijoille

Esimerkki palveluun ladatusta kuvasta

Lähetä palveluun tankkausasemien kuvia

 • 23. toukokuuta 2017
 • Uutiset

Tankille-sovellukset päivittyivät jälleen. Nyt asemille on mahdollista ladata kuvia suoraan puhelimella. Muiden käyttäjien lataamat kuvat näkyvät aseman tiedoissa, jossa karttanäkymän voi vaihtaa kuvaksi.

Asemien kuvien ideana on antaa asemasta yleiskuva autoilijalle, jolle asema ei ole jo ennestään tuttu. Näin esimerkiksi kesälomareissun kahvi- ja tankkaustaukoa on mukavampi suunnitella, kun näkee minkälaisesta huoltoasemasta on kyse.

Miten kuvia ladataan?

Kuvia voi ladata asemalle Aseman tiedot -näkymästä. Ladattavan kuvan voi valita puhelimen kuvagalleriasta. Ladattavan kuvan voi myös ottaa kameralla suoraan. Itse lataamia kuviaan voi poistaa vuorokauden ajan lähettämisestä. Näin vahingossa ladatut kuvat pystyy poistamaan helposti. Poistotoiminto auttaa myös, mikäli huomaat lataamisen jälkeen, että esim. kuvan leikkaus tai valaistus ei ollutkaan hyvä.

Alla on kuvia lisäämisestä eri tilanteista riippuen siitä onko asemalla jo kuvia, ja onko kartta vai kuva oletusnäkymänä:

Vahingossa lähetetyn hintailmoituksen peruuttaminen

Kun kartta on valittuna ja asemalla ei ole vielä ladattuja kuvia

Vahingossa lähetetyn hintailmoituksen peruuttaminen

Kun kuva on näkyvissä, mutta asemalla ei ole vielä ladattuja kuvia

Vahingossa lähetetyn hintailmoituksen peruuttaminen

Kun kuva näkyvissä, ja asemalla on jo ladattuja kuvia


Minkälaisia kuvia voi ladata?

Palveluun voi ladata kuvia asemien yleisilmeestä. Huoltoasemilta myös asialliset sisäkuvat ovat tervetulleita.

Pyri välttämään kuvia, joissa näkyy yksilöitävissä olevia henkilöitä, autoja tai niiden rekisterinumeroita.

Tarkoituksena ei ole kerätä kuvia hinnoista tai hintatolpista.

Kaikki kuvat tarkastetaan ylläpidon toimesta. Ennen hyväksymistä kuvat näkyvät vain kuvan lataajalla. Muille käyttäjille kuvat alkavat näkyä vasta hyväksynnän jälkeen.


Hintahistoriakuvaaja

Polttoaineiden hintatietojen historia graafina

 • 18. huhtikuuta 2017
 • Uutiset

Tankille-sovellukset saivat viime viikolla halutun päivityksen. Nyt aseman tiedoissa voi tarkastella valitun polttoaineen hintakehitystä kyseisellä asemalla. Hintahistoriaa näytetään edellisen viikon ajalta taaksepäin.

Hintahistoria on näytetään mikäli hintatietoja on saatavilla kyseiseltä asemalta vähintään kaksi.

Hintahistorian hyödyntäminen

Hintahistorian avulla voit tarkastella hintojen päivitystiheyttä asemalla. Useille asemille hinnat päivittyvät monta kertaa päivässä. Vastaavasti osalla asemista päivityksiä tulee harvemmin. Graafista näkyy jokainen ilmoituskerta omana pisteenään. Pistettä koskettamalla näet hinnan myös numerona.

Kuvaajan avulla voi myös arvioida hintojen kehitystä eri viikonpäivinä. Onko viikonloppuna kenties edullisempaa tankata, kun arkipäivinä?

Väärät hintatiedot vahingossa

Hintahistorian paikkaansa pitävyyden vuoksi vahingossa väärät hintatiedot lähettäneen tulisi toimia seuraavasti. Sen sijaan, että lisäisit korjatut ja oikeat hintatiedot heti perään, suositeltavampaa olisi ensin peruuttaa väärä hintailmoitus. Näin ollen hintahistoria korjaantuu oikeaksi myös graafissa. Peruutuksen jälkeen voit ilmoittaa oikeat hinnat.

Voit poistaa vahingossa tekemäsi ilmoituksen aseman tiedoista. Peru ilmoitus linkki on näkyvissä tunnin ajan ilmoituksen lähettämisestä. Voit perua vain itse lähettämäsi hinnat.

Vahingossa lähetetyn hintailmoituksen peruuttaminen

Pyydä kaverit mukaan ja aktivoidu itsekin

Mitä enemmän palvelulla on hintoja ilmoittavia käyttäjiä, sitä kattavammat ja ajantasaisemmat hintatiedoista saadaan. Pyydä siis perheesi ja kaverisi mukaan bongaamaan hintoja!


Kuvanlähde Gasum Oy

Suomen maakaasu ja biokaasuasemat lisätty mukaan

 • 28. maaliskuuta 2017
 • Uutiset

Tankille-hintaseurantapalveluun otettiin mukaan hiljattain kaikki Suomen maa- ja biokaasuasemat.

Kaasukäyttöisten autojen osuus liikenteessä on vielä pieni, vain n. 2000 kpl, mutta asemien vähäisyyden vuoksi kaasuautoilijoille on sitäkin tärkeämpää tietää, missä omaan menopeliin saa tankattua lisää polttoainetta.

Tosin Suomessa myytävät kaasuautot pystyvät käyttämään polttoaineena sekä kaasua että bensiiniä. Ne eivät siis ole riippuvaisia kaasuasemien saatavuudesta syrjäisemmilläkään seuduilla.

Kaasuautot ovat vähäpäästöisempiä verrattuna bensa- tai diesel-autoihin. Kaasuautojen määrän kasvattaminen auttaa Suomea täyttämään EU-säädösten mukaiset tavoitteet vaihtoehtoisten polttoaineiden käytöstä. Lisäksi kaasu on tällä hetkellä edullisempaan kuin fossiiliset polttoaineet.

Lisätyt kaasuasemat

Kaasua pääsee tankkaamaan tällä hetkellä seuraavilla asemilla:

 • Gasum Espoo Vermo
 • Gasum Espoo Friisilä
 • Gasum Helsinki Malmi
 • Gasum Helsinki Ruskeasuo
 • Gasum Helsinki Roihupelto
 • Gasum Helsinki Hermanni
 • Gasum Hyvinkää Kerkkola
 • Gasum Kotka Keltakallio
 • Gasum Kouvola Tommola
 • Gasum Lahti Laune
 • Gasum Lohja Muijala
 • Gasum Lohja Tytyri
 • Gasum Lappeenranta Tykki
 • Gasum Porvoo Harabacka
 • Gasum Riihimäki Merkos
 • Gasum Tampere Nekala
 • Gasum Tampere Lielahti
 • Gasum Imatra Korvenkanta
 • Gasum Turku Satama LNG LCNG
 • St1 Mäntsälä Keskusta
 • St1 Hamina Poitsila
 • Metener Leppävesi
 • EG Biogas Forssa
 • Lempäälän Lämpö Lempäälä
 • Joutsan Ekokaasu Joutsa
 • Jeppo Biogas Uusikaarlepyy

Tankille-sovelluksessa olevien kätevien suodattimien avulla saat tarvittaessa näkyviin vain kaasua tarjoavat tankkausasemat. Tai vaihtoehtoisesti yhtä helposti saat ne myös piilotettua, mikäli kaasuautoilu ei sinua koske.

Raskaan liikenteen asemat poistettu

Palvelun asematarjontaa päivitettiin myös poistamalla tarpeettomat raskaan liikenteen asemat. Nämä raskaan liikenteen asemat tarjosivat polttoainetta vain raskaan liikenteen käyttöön, eikä niiltä saanut polttoainetta kuluttajien käyttämiin ajoneuvoihin. Saadun palautteen perusteella päädyimme poistamaan asemat kokonaan palvelusta.


Jutun kuvan kuvanlähde Gasum Oy.


Suomen kartta ja polttoaineen hinnat

Missä kannattaa tankata talvilomamatkalla?

 • 2. maaliskuuta 2017
 • Katsaus

Etelä-Suomen kouluissa vietettiin talvilomaa jo viime viikolla. Tällä viikolla on vuorossa Väli-Suomi ja Keski-Suomi. Ensi viikolla talvilomaa viettävät Itä- ja Pohjois-Suomen koululaiset.

Monet perheet suuntaavat talvilomalla pohjoiseen hiihtämään ja laskettelemaan. Kutsuttiinhan talvilomaa aikaisemmin nimenomaan hiihtolomaksi.

Pohjoiseen matkatessa tai sukulaisia kiertäessä tulee auton matkamittariin mukavasti kilometrejä. Tällöin myös polttoainetta kuluu arkea enemmän.

Tankille kartoitti tämän viikon hintojen perusteella missä päin Suomea on edullisinta tankata.

Polttoaineasemat kartalla

Alla oleva kartta on interaktiivinen, joten voit siirtää karttaa sekä zoomata sitä. Lippua klikkaamalla näet mistä paikkakunnasta on kyse ja mitä 95 E10 polttoaine siellä maksoi keskimäärin.

Kartassa eivät näy yksittäiset huoltoasemat, vaan asemat on niputettu paikkakuntakohtaisesti yhteen. Hinnoista on laskettu keskiarvo. On siis aivan mahdollista, että yksittäiseltä paikkakunnalta löytyy sekä edullisempia että kalliimpia tankkauspisteitä. Kartassa on mukana vain paikkakunnat, joilta oli ajankohtaiset hintatiedot saatavilla kartan tekohetkellä.

Lippujen värikoodaus on seuraavanlainen:

 • Vihreä: Paikkakunnat, joilla hinta kuului edullisimpaan kolmannekseen
 • Keltainen: Paikkakunnat, joilla hinta kuului keskimmäiseen kolmannekseen
 • Punainen: Paikkakunnat, joilla hinta kuului kalleimpaan kolmannekseenKartan idea on havainnollistaa miten pitkien välimatkojen Suomessa polttoaineen hinnat vaihtelet maantieteellisin perustein.

Tämän kartan hinnat eivät päivity reaaliaikaisesti, vaan ne on laskettu alkuviikon (27.2.-2.3.) hinnoista. 95 E10 polttoaineen hinta vaihteli tuolloin välillä 1.409 €/l - 1.680 €/l.

Ennen omaa tankkausta kannattaa tarkemmat hinnat ja tankkauspisteet tarkistaa Tankille-palvelun mobiilisovelluksilla. Lataa sovellus Android-laitteelle täältä tai Apple-laitteelle täältä.


Kirjaudu nyt Facebook tai Google -tilillä

Kirjaudu Tankille-palveluun nyt Facebook- tai Google-tunnuksillasi

 • 8. helmikuuta 2017
 • Uutiset

Tankille-palveluun on nyt mahdollista kirjautua myös Facebook- ja Google-tunnusten avulla. Kun kirjaudut näiden kolmannen osapuolen mekanismien avulla ensimmäistä kertaa, sinulle luodaan automaattisesti Tankille-palveluun tili.

Täysin uudet käyttäjät

Mikäli et ole ennen käyttänyt Tankille-palvelua eikä sinulla ole siihen tehtyä tiliä, voit luoda uuden tilin nyt kolmella eri tavalla. Perinteinen, alusta asti mukana ollut tapa on luoda tili sähköpostia käyttäen. Uusina tapoina mukana on nyt kirjautuminen Google- ja Facebook-tunnusten avulla. Riittää, että olet kirjautunut jompaan kumpaan näistä palveluista, ja annat Tankille-sovellukselle pääsyn profiilitietoihisi. Ensimmäistä kertaa kirjautuessasi sinulle luodaan uusi tili Tankille-palveluun. Sinulta pyydetään myös julkista nimimerkkiä, jolla esiinnyt palvelussa. Jatkossa voit helposti kirjautua palveluun ilman erillistä salasanan syöttämistä. Riittää, että olet kirjautunut joko Google- tai Facebook-tiliisi.

Olemassa olevat Tankille-tilit

Mikäli sinulla on jo Tankille-tili luotuna sähköpostiosoitteella, niin ei hätää. Jos käyttämäsi sähköpostiosoite on sama, kun Facebookin ensisijainen sähköpostiosoitteesi tai Google-sähköpostisi, niin palvelu osaa yhdistää nämä kaksi asiaa yhteen. Voit siis kirjautua palveluun edelleen joko salasanan avulla tai sitten käyttää Facebook/Google tunnistusta. Tilisi ja kaikki tietosi pysyvät samoina.

Jos palvelussa käyttämäsi sähköpostiosoite on eri, kun Facebook/Google-sähköpostiosoitteesi, niin kirjautuminen näiden avulla luo sinulle uuden tilin. Kirjautumista käsitellään siis kuten olisit täysin uusi käyttäjä.

Mitä seuraavaksi?

Facebook- ja Google-kirjautuminen onnistuu sovellusversiosta 1.6 eteenpäin. Päivitetyt sovellukset löytyvät nyt Google Play:sta ja Apple App Storesta.

Mitä haluaisit nähdä sovelluksissa seuraavaksi? Kerro toiveesi meille. Ideoita meillä on kyllä kasapäin, mutta olisi hyvä tietää mitä te käyttäjät kaipaatte eniten.


Liity mukaan

 • Lataa ilmainen sovellus älypuhelimeesi ja liity sinäkin mukaan kasvavaan joukkoomme. Meitä on jo yli 43 000! Lue lisää...

Valitut jutut

Tunnisteet