Autoilublogi

Vinkkejä ja tietoutta autoilijoille

Uudessa 2.0 versiossa on nyt mukana bensa-asemien haku-toiminto

Huoltoasemien haku lisätty

 • 12. lokakuuta 2017
 • Uutiset

Puhelinsovelluksemme polttoaineiden hintojen seurantaan ja ilmoittamiseen päivittyivät versioon 2.0 hiljaittain. Päivitykset sisältävät lukuisia parannuksia sisäiseen toimintaa, mutta myös useita loppukäyttäjälle näkyviä lisäyksiä.

Mikäli et ole vielä päivittänyt sovellustasi uusimpaan versioon, tee se nyt! (Google Play tai Apple App Store)

Huolto- ja automaattiaseminen haku versiossa 2.0

Hintaseurannassa onnistuu myös huoltoasemien haku

Sovelluksella on nyt mahdollista

 • etsiä yksittäistä asemaa nimen perusteella
 • etsiä tietyn paikkakunnan asemat
 • etsiä asemat tietyn reitin varrelta

Aseman etsiminen nimellä lienee selkeää. Hakutermiä etsitään aseman nimestä ja tulokset järjestetään etäisyyden mukaan. Valitsemalla tuloksista aseman, siirtyy kartta kyseisen aseman kohdalle. Tästä voit jatkaa aseman hintojen ilmoittamiseen tai yksityiskohtaisten tietojen tarkasteluun.

Paikkakunnan asemien etsiminen listaa tuloksena paikat, joihin hakutermi sopii ja joista löytyy vähintään yksi huolto/automaattiasema. Valitsemalla hakutuloksista paikan, rajataan kartalla kaikki kyseisen paikan asemat näkyviin. Kuntaliitoksista ja postitoimipaikkojen nimeämismuutoksista johtuen saattaa vastaan joskus tulla tilanteita, joissa hakutulos ei välttämättä täysin vastaa sen hetken todellisuutta. Näissä tapauksissa kannattaa ottaa yhteyttä, niin korjaamme tilanteen.

Asemien etsiminen reitin varrelta perustuu Googlen antamaan ensisijaiseen reittiin nykyisestä sijainnista kohdekaupunkiin. Seuraavissa versiossa tätä ominaisuutta tullaan parantelemaan mm. siten, että tarkempi kohdehaku tulee onnistumaan. Tällä hetkellä tuloksiin otetaan mukaan 3km sisällä reitin varrella olevat asemat.

Mitä muita näkyviä parannuksia?

Karttaa on nyt mahdollista zoomata ulospäin aikaisempaa enemmän. Tämä mm. siksi että kartalle saataisiin mahtumaan kaikki hakutulosten asemat. Tässä älypuhelinten rajalliset resurssit tulivat kuitenkin vastaan. Siksi kartan asemat klusteroidaan (eli niputetaan) yhteen, kun kartan zoom on tarpeeksi kaukana. Siirtymällä listanäkymään on edelleen mahdollista tarkastella ja vertailla asemia keskenään.

Hintailmoituksen sama-nappia on parannettu siten, että vanha hinta on edelleen nähtävissä, kun fokus on siirtynyt syöttökenttään.

Ranking-listalla näytetään toisten käyttäjien avatar (kuva) mikäli sellainen on asetettu.

iOS (iPhone/iPad) laitteilla lisätty tuki näytön käyttämiselle vaaka-asennossa. Android-versiossahan tämä oli jo ennestään.

Näkyvien parannusten lisäksi sovellusten sisäistä toimintaa on uudistettu isosti.Ellei oma sovelluksesi jo päivittynyt automaattisesti, niin nyt kannattaa päivittää sovellus uusimpaan versioon oman puhelimen sovelluskaupasta!


Polttonesteiden hintaseurannalla merkittävä määrä käyttäjiä

Polttoaineiden hintaseurannan markkinajohtajalla jo 50 000 käyttäjää

 • 8. elokuuta 2017
 • Uutiset

Tankille-palvelu saavutti eilen merkittävän virstanpylvään, kun palveluun rekisteröityneiden käyttäjien määrä ylitti 50 000 rajan. Palvelusta on tullut reilussa vuodessa selkeä markkinajohtaja polttoaineiden hintaseurannassa.

Käyttäjät avainasemassa

Vuoden 2016 kesäkuussa avattu palvelu on vastannut selkeästi autoilijoiden tarpeeseen. Yli kolmasosa rekisteröityneistä käyttäjistä käyttää palvelua kuukausittain.

Helppokäyttöiset mobiilisovellukset ja palvelun sulava toiminta ovat taanneet suosion älypuhelinkäyttäjien keskuudessa. Tämä näkyy muun muassa sovellusten erinomaisissa arvioissa Google Play ja Apple App Store -kaupoissa.

Erityinen kiitos palvelun toimivuudesta ja hyödyllisyydestä kuuluu ennen kaikkea aktiiviselle Tankille-yhteisölle, joka ilmoittaa hintatietoja innokkaasti. Ilman teidän panosta palvelun tuoma lisäarvo jäisi pienemmäksi.

Palautteenne on huomioitu

Julkistamisen jälkeen Tankille-palvelun kehityksessä on huomioitu erityisesti käyttäjien palaute. Tämä on varmasti osaltaan auttanut nostamaan Tankille-palvelun hintaseurannan markkinajohtajaksi.

Palveluun on tuotu toiveiden mukaan mm.

 • E85 polttoainelaatu
 • Neste Pro Diesel polttoainelaatu
 • Maa- ja biokaasuasemat
 • Asemien suodatus eri kriteerien mukaan
 • Kirjautuminen Facebook- ja Google-tunnuksilla
 • Asemien hintahistoria

Lisäksi sovelluksiin on tehty lukuisia muita parannuksia ja optimointeja.

Mitä seuraavaksi?

Syksyn aikana palveluun on tulossa erilaisia hakutoimintoja, kuten haku paikkakunnan mukaan tai reittihaku kohteeseen.

Myös muita ideoita on Tankille-tiimin mielessä jo odottamassa. Tuomme uusia ominaisuuksia mukaan sovelluksiin sitä mukaa kun ne valmistuvat ja kun ne vastaavat Tankille-sovellusten korkeaa laatua.

Palvelua kehitetään aktiivisesti, joten jatkossa Tankille-hintaseuranta tulee olemaan entistäkin parempi!


Esimerkki palveluun ladatusta kuvasta

Lähetä palveluun tankkausasemien kuvia

 • 23. toukokuuta 2017
 • Uutiset

Tankille-sovellukset päivittyivät jälleen. Nyt asemille on mahdollista ladata kuvia suoraan puhelimella. Muiden käyttäjien lataamat kuvat näkyvät aseman tiedoissa, jossa karttanäkymän voi vaihtaa kuvaksi.

Asemien kuvien ideana on antaa asemasta yleiskuva autoilijalle, jolle asema ei ole jo ennestään tuttu. Näin esimerkiksi kesälomareissun kahvi- ja tankkaustaukoa on mukavampi suunnitella, kun näkee minkälaisesta huoltoasemasta on kyse.

Miten kuvia ladataan?

Kuvia voi ladata asemalle Aseman tiedot -näkymästä. Ladattavan kuvan voi valita puhelimen kuvagalleriasta. Ladattavan kuvan voi myös ottaa kameralla suoraan. Itse lataamia kuviaan voi poistaa vuorokauden ajan lähettämisestä. Näin vahingossa ladatut kuvat pystyy poistamaan helposti. Poistotoiminto auttaa myös, mikäli huomaat lataamisen jälkeen, että esim. kuvan leikkaus tai valaistus ei ollutkaan hyvä.

Alla on kuvia lisäämisestä eri tilanteista riippuen siitä onko asemalla jo kuvia, ja onko kartta vai kuva oletusnäkymänä:

Vahingossa lähetetyn hintailmoituksen peruuttaminen

Kun kartta on valittuna ja asemalla ei ole vielä ladattuja kuvia

Vahingossa lähetetyn hintailmoituksen peruuttaminen

Kun kuva on näkyvissä, mutta asemalla ei ole vielä ladattuja kuvia

Vahingossa lähetetyn hintailmoituksen peruuttaminen

Kun kuva näkyvissä, ja asemalla on jo ladattuja kuvia


Minkälaisia kuvia voi ladata?

Palveluun voi ladata kuvia asemien yleisilmeestä. Huoltoasemilta myös asialliset sisäkuvat ovat tervetulleita.

Pyri välttämään kuvia, joissa näkyy yksilöitävissä olevia henkilöitä, autoja tai niiden rekisterinumeroita.

Tarkoituksena ei ole kerätä kuvia hinnoista tai hintatolpista.

Kaikki kuvat tarkastetaan ylläpidon toimesta. Ennen hyväksymistä kuvat näkyvät vain kuvan lataajalla. Muille käyttäjille kuvat alkavat näkyä vasta hyväksynnän jälkeen.


Hintahistoriakuvaaja

Polttoaineiden hintatietojen historia graafina

 • 18. huhtikuuta 2017
 • Uutiset

Tankille-sovellukset saivat viime viikolla halutun päivityksen. Nyt aseman tiedoissa voi tarkastella valitun polttoaineen hintakehitystä kyseisellä asemalla. Hintahistoriaa näytetään edellisen viikon ajalta taaksepäin.

Hintahistoria on näytetään mikäli hintatietoja on saatavilla kyseiseltä asemalta vähintään kaksi.

Hintahistorian hyödyntäminen

Hintahistorian avulla voit tarkastella hintojen päivitystiheyttä asemalla. Useille asemille hinnat päivittyvät monta kertaa päivässä. Vastaavasti osalla asemista päivityksiä tulee harvemmin. Graafista näkyy jokainen ilmoituskerta omana pisteenään. Pistettä koskettamalla näet hinnan myös numerona.

Kuvaajan avulla voi myös arvioida hintojen kehitystä eri viikonpäivinä. Onko viikonloppuna kenties edullisempaa tankata, kun arkipäivinä?

Väärät hintatiedot vahingossa

Hintahistorian paikkaansa pitävyyden vuoksi vahingossa väärät hintatiedot lähettäneen tulisi toimia seuraavasti. Sen sijaan, että lisäisit korjatut ja oikeat hintatiedot heti perään, suositeltavampaa olisi ensin peruuttaa väärä hintailmoitus. Näin ollen hintahistoria korjaantuu oikeaksi myös graafissa. Peruutuksen jälkeen voit ilmoittaa oikeat hinnat.

Voit poistaa vahingossa tekemäsi ilmoituksen aseman tiedoista. Peru ilmoitus linkki on näkyvissä tunnin ajan ilmoituksen lähettämisestä. Voit perua vain itse lähettämäsi hinnat.

Vahingossa lähetetyn hintailmoituksen peruuttaminen

Pyydä kaverit mukaan ja aktivoidu itsekin

Mitä enemmän palvelulla on hintoja ilmoittavia käyttäjiä, sitä kattavammat ja ajantasaisemmat hintatiedoista saadaan. Pyydä siis perheesi ja kaverisi mukaan bongaamaan hintoja!


Kuvanlähde Gasum Oy

Suomen maakaasu ja biokaasuasemat lisätty mukaan

 • 28. maaliskuuta 2017
 • Uutiset

Tankille-hintaseurantapalveluun otettiin mukaan hiljattain kaikki Suomen maa- ja biokaasuasemat.

Kaasukäyttöisten autojen osuus liikenteessä on vielä pieni, vain n. 2000 kpl, mutta asemien vähäisyyden vuoksi kaasuautoilijoille on sitäkin tärkeämpää tietää, missä omaan menopeliin saa tankattua lisää polttoainetta.

Tosin Suomessa myytävät kaasuautot pystyvät käyttämään polttoaineena sekä kaasua että bensiiniä. Ne eivät siis ole riippuvaisia kaasuasemien saatavuudesta syrjäisemmilläkään seuduilla.

Kaasuautot ovat vähäpäästöisempiä verrattuna bensa- tai diesel-autoihin. Kaasuautojen määrän kasvattaminen auttaa Suomea täyttämään EU-säädösten mukaiset tavoitteet vaihtoehtoisten polttoaineiden käytöstä. Lisäksi kaasu on tällä hetkellä edullisempaan kuin fossiiliset polttoaineet.

Lisätyt kaasuasemat

Kaasua pääsee tankkaamaan tällä hetkellä seuraavilla asemilla:

 • Gasum Espoo Vermo
 • Gasum Espoo Friisilä
 • Gasum Helsinki Malmi
 • Gasum Helsinki Ruskeasuo
 • Gasum Helsinki Roihupelto
 • Gasum Helsinki Hermanni
 • Gasum Hyvinkää Kerkkola
 • Gasum Kotka Keltakallio
 • Gasum Kouvola Tommola
 • Gasum Lahti Laune
 • Gasum Lohja Muijala
 • Gasum Lohja Tytyri
 • Gasum Lappeenranta Tykki
 • Gasum Porvoo Harabacka
 • Gasum Riihimäki Merkos
 • Gasum Tampere Nekala
 • Gasum Tampere Lielahti
 • Gasum Imatra Korvenkanta
 • Gasum Turku Satama LNG LCNG
 • St1 Mäntsälä Keskusta
 • St1 Hamina Poitsila
 • Metener Leppävesi
 • EG Biogas Forssa
 • Lempäälän Lämpö Lempäälä
 • Joutsan Ekokaasu Joutsa
 • Jeppo Biogas Uusikaarlepyy

Tankille-sovelluksessa olevien kätevien suodattimien avulla saat tarvittaessa näkyviin vain kaasua tarjoavat tankkausasemat. Tai vaihtoehtoisesti yhtä helposti saat ne myös piilotettua, mikäli kaasuautoilu ei sinua koske.

Raskaan liikenteen asemat poistettu

Palvelun asematarjontaa päivitettiin myös poistamalla tarpeettomat raskaan liikenteen asemat. Nämä raskaan liikenteen asemat tarjosivat polttoainetta vain raskaan liikenteen käyttöön, eikä niiltä saanut polttoainetta kuluttajien käyttämiin ajoneuvoihin. Saadun palautteen perusteella päädyimme poistamaan asemat kokonaan palvelusta.


Jutun kuvan kuvanlähde Gasum Oy.


Liity mukaan

 • Lataa ilmainen sovellus älypuhelimeesi ja liity sinäkin mukaan kasvavaan joukkoomme. Meitä on jo yli 56 000! Lue lisää...

Valitut jutut

Tunnisteet