2 . maaliskuuta 2017

Etelä-Suomen kouluissa vietettiin talvilomaa jo viime viikolla. Tällä viikolla on vuorossa Väli-Suomi ja Keski-Suomi. Ensi viikolla talvilomaa viettävät Itä- ja Pohjois-Suomen koululaiset.

Monet perheet suuntaavat talvilomalla pohjoiseen hiihtämään ja laskettelemaan. Kutsuttiinhan talvilomaa aikaisemmin nimenomaan hiihtolomaksi.

Pohjoiseen matkatessa tai sukulaisia kiertäessä tulee auton matkamittariin mukavasti kilometrejä. Tällöin myös polttoainetta kuluu arkea enemmän.

Tankille kartoitti tämän viikon hintojen perusteella missä päin Suomea on edullisinta tankata.

Polttoaineasemat kartalla

Alla oleva kartta on interaktiivinen, joten voit siirtää karttaa sekä zoomata sitä. Lippua klikkaamalla näet mistä paikkakunnasta on kyse ja mitä 95 E10 polttoaine siellä maksoi keskimäärin.

Kartassa eivät näy yksittäiset huoltoasemat, vaan asemat on niputettu paikkakuntakohtaisesti yhteen. Hinnoista on laskettu keskiarvo. On siis aivan mahdollista, että yksittäiseltä paikkakunnalta löytyy sekä edullisempia että kalliimpia tankkauspisteitä. Kartassa on mukana vain paikkakunnat, joilta oli ajankohtaiset hintatiedot saatavilla kartan tekohetkellä.

Lippujen värikoodaus on seuraavanlainen:

  • Vihreä: Paikkakunnat, joilla hinta kuului edullisimpaan kolmannekseen
  • Keltainen: Paikkakunnat, joilla hinta kuului keskimmäiseen kolmannekseen
  • Punainen: Paikkakunnat, joilla hinta kuului kalleimpaan kolmannekseen


Kartan idea on havainnollistaa miten pitkien välimatkojen Suomessa polttoaineen hinnat vaihtelet maantieteellisin perustein.

Tämän kartan hinnat eivät päivity reaaliaikaisesti, vaan ne on laskettu alkuviikon (27.2.-2.3.) hinnoista. 95 E10 polttoaineen hinta vaihteli tuolloin välillä 1.409 €/l - 1.680 €/l.

Ennen omaa tankkausta kannattaa tarkemmat hinnat ja tankkauspisteet tarkistaa Tankille-palvelun mobiilisovelluksilla. Lataa sovellus Android-laitteelle täältä tai Apple-laitteelle täältä.


Seuraava

Suomen maakaasu ja biokaasuasemat lisätty mukaan

Tankille-hintaseurantapalveluun otettiin mukaan hiljattain kaikki Suomen maa- ja biokaasuasemat. Kaasukäyttöisten autojen osuus liikenteessä on vielä pieni, vai...

28 . maaliskuuta 2017

Edellinen

Kirjaudu palveluun nyt Facebook- tai Google-tunnuksillasi

Tankille-palveluun on nyt mahdollista kirjautua myös Facebook- ja Google-tunnusten avulla. Kun kirjaudut näiden kolmannen osapuolen mekanismien avulla ensimmäis...

8 . helmikuuta 2017

Liity mukaan!

Lataa ilmainen sovellus älypuhelimeesi ja liity sinäkin mukaan kasvavaan joukkoomme. Meitä on jo yli 80 000!